Mayıs 31, 2010

İsrail Dibimizdeki Pislik de Siz Kimsiniz?

Basit iyidir fakat herzaman değil.
Yeri gelince yukarıdaki cümlede yer alan fakat sonrası kısma dair de belki bir iki şey söyleyebilirim. Fakat şimdi malum fakatın öncesiyle ilgili söyleneceğim.

İsrail askerleri, Filistin halkına yardım götürme uğraşındaki filoya saldırdı. Tepesine indiği ve içindekilerinin tepelerine bindiği gemi Türk gemisiydi. Nokta.
Olay bu kadar. Kısa iki cümle. Üçüncüsü cümle bile değil, bildiğiniz nokta; imla işareti olan.

Buraya kadar tamamsa, devam:

Bizim insanımız ne tuhaf yahu. Kendi ülkesinde okulda, işyerinde, hastanede, metrobüste; kısacası heryerde 7-24 anası bellenir alenen, bu basit gerçeği görüp ses etme basireti gösteremez de yukarıda adı geçen gerçek kabak gibi meydandayken olayı çok boyutlu düşünme hevesiyle değme stratejisti-orta doğu uzmanını koltuğundan eder, bu yolda saçmalamayı da entelektüalite zanneder.

Arkadaşım, yanlışın var, düşünmemek suç değil; kafan basmıyorsa sus.
Yok ama olur mu, cahili cahil cüretiyle; maksatlısı manüplasyon gayesiyle konuş babam konuş, sabahlar olmasın.

Biri tutar bilumum accountunda, bannerına "Gün gelecek öldürmediğim her Yahudi için bana küfredeceksiniz/ Hitler" notu düşer. Az biraz okumuşu, Hitler'in başına bir de Adolf eklemeyi akıl eder.
Tabii bu esnada Hitler mezarında ters döner "hay sizin kafanıza sıçayım, bu mudur anladığınız, s..tirin gidin adımı ağzınıza almayın" der. Irkçı olum adam, kendisi yerinmemiş bundan, sana ne oluyor bu saatte?

Bir diğeri, Arap milletinin kaypaklığından girer pisliğinden çıkar. "Herifler çorbayı eliyle içiyor baba, ne bok yemeye yardım derdine düştün, sanane" der. Herif sanki çorbalı eliyle seni pandikliyor! Sanane kardeşim, kim nasıl istiyorsa öyle yer yemeğini. İbrahim Tatlıses de viskinin yanında lahmacun yiyor, daha iri bi pislik var mı? Yok bence. Ama asıyor muyuz biz adamı? Ya da sen huzurlu evinden bir tıkla ota boka "ay kınıyorum, ay yapma huylanıyorum, ay iktidarı eleştiren bu vidyoyu hemen beğeniyorum, ay maden kazasında ölenlere acayip rahmet diliyorum" buyurup eyleme sıra geldi mi "ay ama neticede ben bu tarzı anarşik buluyorum" diyince "kaypak lan bu, alın aşşağı derhal" diye biniyor mu tepene madencinin torunu torbası?

Hayır anlamıyorum, derdin bu vesileyle iktidara serzenmekse, bir sor bakalım Recep Bey'e, İsrail Askerleri Konya Ovası'nda keklik avına mı çıkmıştı yoksa pijamaları çekip piknik mi yapıyorlardı. Bi sor yahu, çekinme, atmaca gibisin maşallah!

İnanmayacaksınız ama bir örnek daha var, bizzat ben kendim şahsen iki üç yerde rastladım ve anlamı kuvvetlendirmek maksadıyla ne kadar arasam da, rastlama eylemini abartacak başkaca bir birinci tekil pekiştirmesi bulamadım:
Herifçioğlu "Bizde Pkk ne ise İsrail için Hamas o." diyor. Yani İsrail dalmakta haklı, burdan onu anlıyoruz. Hadi be! Yaw güzel kardeşim, anlıyorsun madem internet deryasından, öyle koca koca laflar etmeden evvel bi "hamas" yazıp gugıla bari danışsaydın. Öncelikle Filistin'in ayrı bir ülke olduğunu, ardından bu fukaranın da bir ulusal meclisi bulunduğunu ve sonra da Hamas'ın bu meclisteki temsiliyet oranını bi öğrenseydin... Desteklersin desteklemezsin, ayrı mevzu, ama bok atma hevesiyle mevzuya bodoslama dalıp bunca cahillik etmeseydin, iyiydi! Hayır şimdi senin kafan mı karışık, için mi bulanık ben tespit edemedim.

O, kafada takke, bas bas bağıran, hu çekip ağlayanlara artık ne desem? Madalyonun bir diğer tarafı da bunlar... Ayıp olmuyor mu efendiler! Daha dün değil miydi insanları canlı canlı yaktığınız, yanık insan eti kokusuyla azdığınız? Made by USA Yeşil Kuşak projesinde az mı adam doğradınız? Cani ruhunuza bu ağlak tavır, nasıl desem, hiç yakışık almıyor.

Bak kardeşim, üşenme, bir dünya haritası aç, İsrail'i bul. Bulamadın mı... Ha tamam gugıl da olur. "Israel Map" yaz. Bak nasıl da mouseun ucuyla tıklanıp sol tuş bırakılmadan olduğu yere çekilmiş ve sabitlenmiş gibi değil mi? Üşenme bir de cetvel bul, bak ne düzgün ülke. Yine yerinden kaldıracağım seni ama gönye de lazım. Ölç bakayım o üçgenin içindeki üç açıyı. Hayret! Sanki sonradan yapılmış, de mi? Çarp bakıyım ABD buyruğu ile o üçgenin deniz tarafını...
Bak bakalım hadisenin çayla çorbayla ilgisi var mı?

Bir de, seni yoruyorum ama yorul bence artık biraz,  bir bak bakalım, bugün sen Yahudilere küfrederken yahut İsrail Hükümetini aklamaya çalışırken, İsrail'de Hükümeti protesto edenler olmuş mu?
Bulabildin mi?
Devam et devam, bulacaksın. Dillerinin ne kadar onurlu ve sert olduğunu göreceksin. Sorunun sadece cahillik ise şaşırıp utanacak; ruhunda beyinsiz bir kurt barınmakta ise "İsraildeki protestocular müslüman aslında" diyerek çamurlara yatacaksın.
 
Biz de anlayacağız.
Dibimizdeki pisliği biliyoruz da sizin kimliğinizi çıkaramadıydık; bu vesileyle anlamış olacağız.

4 yorum:

ofelia dedi ki...

galyana gelen toplumdan ırak olmalı...
anında yanan sönen saman alevi misali ya da birden parlayan düşünce ampullerinin ışıklarımı demeli... bilemiyorum. dakkada düşünen sevgili toplumunun aynı dakkada unutup herhangi bağ kurmadan olaylara yaklaşan çözüm yeteneği beni hayretlere sevkediyor her daim...

tek maşallah değil; 41,5 kere efenim maşallahım...

nande dedi ki...

Ah işte Ofelia kardeş,
Galeyanlar bizden uzak olsun, ne diyim. Mazallah bunlar kazığa oturtur adamı, yalnız yakalanmamak lazım.

ofelia dedi ki...

toplu çıkışlar lazım bize sanki(:
her zaman her yerde toplu olmalı belkide... eskiden umutlanıyordum kötüde olsa düşündü be belki öğrenir iyisini de diye diye... yaşamak umutları azaltıyor arada, gergin kılıyor sinirleri birde(: neyse günün en özetiydi nande bacım bu(: okuyunca sevindim yalnız değilim ulen dedim, o yüzden şeettim yorumu yalnız değiliz, düşünmeyi alışkanlık haline getirenler var diye(:
alışkanlıkları aşılamak lazım((:

nande dedi ki...

ehe, toplu çıkış diyince aklıma sahici toplu çıkış geldi:"arkadaşlar, saat 16.00 da laleli kapısından toplu çıkış yapıyoruz" gibi...